7 razloga zašto dentalna fotografija čini esenciju rada Dentoriuma

dentalna fotografija-7 razloga

Dentalna fotografija je komunikacijski alat između stomatologa i pacijenta, te stomatologa, specijalista i tehničara koji nam omogućuje dokumentaciju svih ključnih faza našeg rada:

  • analizu trenutnog stanja svakog pacijenta
  • praćenje izvedbe slučaja
  • završni rad

Zašto su na taj način “na dobitku” i stomatolog i pacijent?

Stomatolog je u mogućnosti kvalitetnije analizirati slučaj, te vizualno prikazati sve faze rada koje se temelje na prethodno postavljenom, preciznom planu.

Pacijent lakše razumije što se i na koji način radi, te naravno, na vrlo transparetan način dobiva jasan uvid u stanje prije, tijekom i poslije rada.

Svi fotografski i video zapisi na našoj stranici nastali su kroz rad Dentoriuma.

Za stomatološki časopis Stomatologika izdvojili smo 7 glavnih razloga zašto je dentalna fotografija integralni dio naše prakse:

1. VIZUALNA KOMUNIKACIJA

Omogućuje jasnu i preciznu multidisciplinarnu komunikaciju s tehničarima, specijalistima i pacijentom.

2. DIJAGNOZA I PLAN TRETMANA

Intraoralne fotografije bitan su dodatak pacijentovu kartonu koji se koristi za planiranje terapije, praćenje tijeka iste i mogućnosti kasnije usporedbe s novim stanjem.

3. KVALITETNIJA KOMUNIKACIJA I EDUKACIJA PACIJENTA

Već u prvom susretu putem fotografija pacijent osjeća kredibilitet riječi, uključen je u proces terapije koju sada lakše razumije, prati i više vrednuje.

4. LEGALNA DOKUMENTACIJA

U bilo kakvom scenariju koji bi tražio dokaz učinjenog rada, fotodokumentacija je siguran način zaštite, pomoći ili pružanja potrebnih informacija.

5. AUTENTIČNOST

Vrijednost stomatologa nije u skupim uređajima, nego u rezultatu koji njima postigne. Prikaz vlastitog rada odražava razinu profesionalnosti, transparencije, etike i autentičnosti.

6. SAMOEDUKACIJA I USAVRŠAVANJE

Jednom kada se krene putem fotodokumentacije vlastitog slučaja, there is no way back! Predanost, preciznost, detalji i sustavnost u radu čine da kvaliteta ide uzlaznom putanjom.

7. JEDINO PRIHVATLJIVO JEST DATI SVE OD SEBE

Dentalna fotografija je izravna refleksija svega sto smo uključili u svoj rad. Kada bi netko fotografirao vaš rad, biste li bili iskreno zadovoljni učinjenim? To je pitanje koje se svatko od nas mora pitati svaki dan, i dozvoliti da praksa pokaže odgovor.

Ovo su samo neki od primjera na koji način koristimo fotografiju u našem radu:

dentalna fotografija dentorium

Intraoralni prikaz Prije i Poslije; planirana terapija Digital Smile Designom, koja je uključivala gingivektomiju, dentalne implantate i potpuno keramičke krunice.

Extraoralni prikaz Prije i Poslije kompleksne funkcijsko estetske rehabilitacije;

ekstraoralni prikaz

Više možete saznati u galeriji naših pacijenata gdje kod svakog slučaja dokumentiramo sve faze procesa rada. I uvijek smo otvoreni za upite i informacije.

With love,
Dentorium team

ZADNJI ČLANCI

KATEGORIJE