ZDRAVLJE

Za istinski lijep osmijeh, bez obzira koji stomatološki zahvat je u pitanju, potrebno je krenuti od stepenice zdravlja i razumjeti njegovu primarnu važnost.

Zdravstveni plan je baza s koje se kreće u terapiju i radi toga u ovoj fazi ne smije biti kompromisa. Tek kada smo osigurali da je sve u ustima zdravo, bilo estetskom rekonstrukcijom (plombiranjem) ili endodoncijom, na red dolazi planirano kirurško, funkcijsko ili estetsko rješenje.

Dentalni implantanti

Estetske rekonstrukcije

Estetske rekonstrukcije ili plombiranja odstranjuju karijes ili stare amalgamske plombe.

Estetskim rekonstrukcijama u potpunosti kopiramo prirodan izgled, boju i oblik zuba, a zadovoljen je i, iznimno važan, funkcijski uvjet kontakta gornjih i donjih zuba.

U radu se služimo koferdam tehnikom koja omogućuje visoku preciznost izrade estetskih rekonstrukcija i eliminira ulazak teških metala u organizam (posebno važno kod uklanjanja amalgamskih plombi). Sve se radi pod lokalnom anestezijom i nema boli, a doktori su mirne i nježne ruke.

Napravljene plombe dovoljno je ispolirati na godišnjim kontrolama, a s obzirom na iznimnu kvalitetu, traju godinama.

Endodoncija

Endodoncija / endo tretman ili liječenje korijenskog kanala jedan je od najčešćih stomatoloških tretmana, a radimo ga kad je pulpa vašeg zuba oštećena traumom ili bakterijskom infekcijom iz dubokog karijesa (najčešći uzrok zubobolje).

Zbog mogućnosti gubitka zuba i učinka na cijelo zdravlje, liječenje korijenskih kanala je među prioritetima u zdravstvenoj terapiji. Cilj nam je, ne samo spasiti zub, već i reagirati na vrijeme dok proces upale još nije napredovao.

Liječenje se zbiva u dvije faze/dolaska:

1. Čišćenje, širenje i dezinfekcija kanala te stavljanje lijeka
2. Vađenje lijeka i punjenje korijenskih kanala te nadogradnja i plombiranje ili, ovisno o slučaju, priprema za krunicu

Sve endo tretmane u Dentoriumu radimo pod lokalnom anestezijom i uz pomoć mikroskopa, čija nam izvanredna preciznost omogućuje najvišu kvalitetu rada.

Naručite se na Dentoriumov jedinstveni prvi pregled

TOP