PROTETIKA / ESTETIKA

Estetika je finalna faza, dizajn vaših zuba.

Vrlo često, ona je samo izravan rezultat dobro odrađene funkcijske faze. Naime, idealna funkcijska pozicija zuba, koja uključuje mimiku, fonetiku i mastikaciju (žvakanje), zapravo je i idealna estetska pozicija.

Ipak, u skladu s potrebama i vašim željama, te uzevši u obzir vaše lice, osobnost i godine, vaš osmijeh možemo dizajnom, digitalnim planiranjem, te korištenjem najboljih materijala dostupnih u svijetu (bilo da je riječ o ljuskama, krunama ili tek izbjeljivanju) učiniti savršenim.

Dentalni implantanti

Keramičke ljuskice

Keramičke ljuskice za zube restorativan su, visoko estetski tretman minimalno invazivnog pristupa, kojim se korigiraju diskoloracija i nepravilnosti oblika zuba.

Keramičke ljuskice ponašaju se poput prirodnih zuba kad je riječ o otpornosti, funkcionalnosti i estetici te u potpunosti vraćaju prirodni sjaj i estetiku osmijeha. Ljuskicama za zube mogu se riješiti mnogi estetski, ali i ortodontski nedostaci, a izuzetno su popularan tretman jer zahtijevaju minimalno brušenje zuba i nježne su spram zubnog mesa, ne izazivaju upale ni povlačenje zubnog mesa.

U periodu čekanja na postavljanje trajnih ljuskica, pacijenti dobivaju privremene ljuskice koje štite izbrušene zube dok tehničari ne naprave trajne keramičke ljuskice. Nakon probe i eventualnih korekcija, trajno ih cementiramo.

Keramičke krune

Keramičke krune, poznate i kao porculanske navlake ili porculanske krunice, trajno su protetsko rješenje koje koristimo kad su vaši prirodni zubi funkcionalno ili estetski oštećeni.

Odabir materijala za izradu keramičkih kruna ovisi o individualnom slučaju, a određuju ga polazišna točka (trenutno stanje) i željeni krajnji rezultat. Cilj je ojačati oštećeni zub i vratiti mu potpuno prirodan izgled i funkciju.

Zubne krunice izrađuju se od keramike koja odlično imitira boju zuba, a u Dentoriumu najčešće koristimo potpuno keramičke krune ili cirkon-oksid keramičke krune koje u potpunosti zadovoljavaju uvjete prirodnog izgleda, transparencije, biokompatibilnosti, trajnosti i čvrstoće.

Za postupak ugradnje zubnih krunica potrebno je prethodno izbrusiti zub, a za vrijeme izrade trajne keramičke krunice u laboratoriju pacijent dobiva privremeni zub. Cjelokupan tretman u potpunosti je bezbolan i obavlja se pod lokalnom anestezijom.

Nakon probe i eventualnih korekcija, krunica se ugrađuje na prirodni zub ili, ovisno o slučaju, na zubni implantat.

Paradont

Ortodoncija - mobilna i fiksna

Ortodontska terapija pomaže maksimalno sačuvati vašu prirodnu strukturu zuba i omogućiti minimalno invazivni pristup u slučaju daljnjeg rekonstruktivnog estetskog rada (zubne krune ili ljuske).

U ovoj vrsti terapije surađujemo s ortodontom i vodimo ga kroz plan terapije u kojem su svaka faza, trajanje i krajnji cilj unaprijed digitalno isplanirani.

Proces, naime, počinje Digital Smile Designom, koji nam definira buduće pozicije zuba po funkcijskim i estetskim pravilima. Ovisno o vašem slučaju, u ovoj ćemo fazi vidjeti je li za vas bolja mobilna ortodoncija (aligneri) ili pak fiksni ortodontski aparat.

Sve to ujedno su i upute ortodontu o krajnjoj točki vaše terapije, koja se cijelo svoje trajanje multidisciplinarno vodi i komunicira i od strane Dentoriuma i vašeg ortodonta kako bismo zajedno postigli idealnu funkciju i estetiku, a sve sa minimalno invazivnim pristupom za vaše zube.

Naručite se na Dentoriumov jedinstveni prvi pregled

TOP