Izbjeljivanje zuba: kućna metoda ili u ordinaciji

izbjeljivanje zubi

Bijeli zubi jednostavno su lijepi, osvježavaju sjaj lica i ističu njegovu prirodnu ljepotu.

Izbjeljivanje zubi najčešće se kombinira kod estetskih rješenja, iako je zasebna stomatološka usluga. Želi se ukladiti boja prirodnih zuba sa bojom novih kruna, ljuskica, ili jednostavno izbjeliti svoje prirodne zube.

Prirodna boja zubi ne mora uvijek biti svijetla i bijela kako bismo željeli. Iz tog razloga, kao kozmetička i estetska metoda preporuča se izbjeljivanje zubi; priznata i rutinska metoda kojom se mogu postići zadivljujući rezultati.

Različiti faktori utječu na lijepu boju zubi:

  • genetski
  • degenerativne promjene u razvoju zubi
  • utjecaj antibiotika i nekih vitaminskih i mineralnih preparata
  • konzumiranje hrane ili vode s većim udjelom željeza ili fluora
  • pušenje
  • starenje i sl.

Dva su najčešća načina izbjeljivanja zuba:

1. Izbjeljivanje kod kuće metodom udlage

Vrlo je efikasan način postizanja lijepog i svijetlog osmijeha.

Pacijent sam aplicira gel za izbjeljivanje u odgovarajuću udlagu koju napravimo u Dentoriumu. Udlaga se postavlja na zube i nosi preko noći (8 sati) . Cijeli tretman traje 8 do 10 nošenja.

Efekt izbjeljivanja je vidljiv već nakon prvog nošenja. Vrijeme potrebno za maksimalan učinak ovisi koliko su zubi zasićeni tamnim pigmentima (tamno obojani).

Aktivno sredstvo za izbjeljivanje koji se u procesu koristi je karbamid peroxid s neutralnim ph od 6.9; sigurno kemijsko sredstvo, desteljećima korišteno za dezinfekciju usne šupljine, a danas milijunima ljudi diljem svijeta pomaže da izbijele svoje zube.

2. Izbjeljivanje zuba u ordinaciji

Obavlja se pomoću snažnog preparata za izbjeljivanje; Opalescence Boost.

U Dentoriumu tretman izbjeljivanja radimo u jednoj posjeti: 4 intervala po 15 minuta.

Ova metoda je puno brža, jednako sigurna i učinkovita poput udlage, te ima mogučnost stručnog nadziranja cjelokupnog tretmana.

Nakon postupka moguća je blaga senzibilnost zuba (koja nestaje nakon dva do tri dana) te se u tom slučaju nanosi specijalni gel za desenzibilizaciju.

Boja se stabilizira nakon dva tjedna.

Preporuka je tjedan dana izbjegavati konzumaciju hrane i pića koji boje zubno tkivo; crno vino, tamni voćni sokovi, kava, mrkva, špinat, salsa, čajevi, cigarete… itd.

Za pacijente koji redovito održavaju oralnu higijenu, izbjeljivanje ima dugotrajniji efekt od bilo kojeg drugog stomatološkog tretmana.

Proces izbjeljivanja zubi

Prije početka tretmana, stomatolog detaljno pregledava postojeće stanje zubi i zubnog mesa kako bi bili sigurni u maksimalnu sigurnost tretmana.

Stare plombe i kamenac u većini slučajeva se uklone prije tretmana, a eventualne šupljine popunjavaju. U takvim slučajevima se izrađuju privremeni ispuni na zubima dok se ne završi proces izbjeljivanja. Kasnije se zamjenjuju trajnim ispunima. Ovisno o pacijentovom stilu života i razini diskoloracije zubi, stomatolog određuje vrstu tretmana izbjeljivanja.

Unatoč velikoj ponudi na tržištu, pripazite na kućne preparate za izbjeljivanje zubi! Savjet, i nadzor stomatologa iznimo su bitni.

Cijena izbjeljivanja iznosi 2.600,00 kn (uključen PDV). Pogledajte cjelokupan cjenik naših usluga.

inspirirani ljepotom prirode